BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI A PAŽITKOU

500 g brambor
250 g ředkviček
100 g naťové cibulky
10 g pažitky
70 g majolky
3/4 rovné kávové lžičky soli

Z uvedeného množství jsou 2 porce jako hlavní chod, případně 3 – 4 porce přílohové.

Recept je vhodný pro candida dietu fáze II. a III.

Celková energetická hodnota cca 990 kcal.

Brambory oloupete, pokrájíte na kostky velikosti sousta a uvaříte v osolené vodě doměkka (od bodu varu vaříte cca 10 minut) a necháte zchladnout.

Ředkvičky pokrájíte na kolečka či půlkolečka dle jejich velikosti.
Cibulku pokrájíte na tenká kolečka.
Pažitku posekáte najemno.

Všechny suroviny dáte do mísy, posolíte, přidáte  majolku, vše důkladně promícháte a vzniklý salát můžete hned podávat.

Tento salát můžete jíst samotný jako hlavní jídlo, může však nahradit i klasický přílohový bramborový salát.

Chuťové obměny salátu:
– cibuli můžete nahradit pórkem
– pažitku můžete nahradit petrželkou nebo doma vypěstovanou řeřichou
– můžete přidat dvě natvrdo vařená vajíčka pokrájená na kostičky