BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI A PAŽITKOU

Přidáno dne 23.07.2017

500 g brambor
250 g ředkviček (2 běžně velké svazky)
100 g naťové cibulky
10 g pažitky
70 g majolky
3/4 rovné kávové lžičky soli

Z uvedeného množství jsou 2 porce jako hlavní jídlo bez přílohy.

Celková energetická hodnota cca 888 kcal.

Brambory oloupete, pokrájíte na kostky velikosti sousta a uvaříte v osolené vodě doměkka – od bodu varu vaříte cca 10 minut.

Ředkvičky a cibuli pokrájíte na tenká kolečka a smícháte s brambory.

Pažitku posekáte najemno a přidáte k ostatním surovinám.

Posolíte, přidáte  majolku, vše důkladně promícháte a můžete hned podávat. Pokud máte čas, můžete nechat salát proležet, aby prolnuly chutě.

Tímto salátem z čerstvé zeleniny můžete směle nahradit klasický bramborový salát ze surovin konzervovaných nebo mražených.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *