BANÁNOVÉ MUFFINY

3 zralé  banány
200 g kukuřičná mouka hladká
100 g rýžová mouka hladká
2 vejce
50 g cukru
1 polévková lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácího)
6 polévkových lžic oleje
200 ml podmáslí
1 kávová lžička jedlé sody
špetka soli

Recept je určen pro bezlepkovou dietu.

Z uvedeného množství je 12 muffinů.

Do mísy prosejete obě mouky a přidáte ostatní sypké suroviny – oba cukry, jedlou sodu, sůl.

V druhé misce rozmačkáte vidličkou 2 banány, přidáte vajíčka, olej, podmáslí a vše metličkou důkladně promícháte.

Třetí banán pokrájíte na 12 kousků.

Plech na muffiny vyložíte papírovými košíčky (osvědčila se mi jejich domácí výroba).

Tekutou směs vlijete do sypké moučné směsi a vařečkou smícháte.
Nedoporučuji vymíchávat moc dohladka, prostě jen tak, aby se všechny ingredience spojily.

Těsto přesunete pomocí velké a malé lžíce do jednotlivých košíčků a do každého muffinu vložíte ještě kolečko banánu jako náplň.

Pečete v předehřáté troubě na 180 °C  cca 15 – 17 minut.

Výsledkem budou krásně vláčné, nadýchané, bezlepkové muffiny s banánovou příchutí.