Skip to content
3 zralé banány
200 g kukuřičná mouka hladká
100 g rýžová mouka hladká
2 vejce
50 g cukru
1 polévková lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácího)
6 polévkových lžic oleje
200 ml podmáslí
1 kávová lžička jedlé sody
špetka soli
Recept je určen pro bezlepkovou dietu.
Z uvedeného množství je 12 muffinů.
Do mísy prosejete obě mouky a přidáte ostatní sypké suroviny – oba cukry, jedlou sodu, sůl.
V druhé misce rozmačkáte vidličkou 2 banány, přidáte vajíčka, olej, podmáslí a vše metličkou důkladně promícháte.
Třetí banán pokrájíte na 12 kousků.
Plech na muffiny vyložíte papírovými košíčky (osvědčila se mi jejich domácí výroba).
Tekutou směs vlijete do sypké moučné směsi a vařečkou smícháte.
Nedoporučuji vymíchávat moc dohladka, prostě jen tak, aby se všechny ingredience spojily.
Těsto přesunete pomocí velké a malé lžíce do jednotlivých košíčků a do každého muffinu vložíte ještě kolečko banánu jako náplň.
Pečete v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 – 17 minut.
Výsledkem budou krásně vláčné, nadýchané, bezlepkové muffiny s banánovou příchutí.