SUROVINY
200 g pomazánkového másla
5 vajec velikosti M
50 g majolky nebo domácí majonézy bez vajec
1/2 rovné kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 1 355 kcal.
PŘÍPRAVA
- Vejce uvaříte natvrdo (od bodu varu vaříte cca 8 – 10 minut) a následně hned zchladíte studenou vodou.
- Vejce oloupete a buď pokrájíte na drobné kostičky anebo použijete strunový kráječ na vajíčka.
POSTUP
- Do mísy dáte pomazánkové máslo, majolku, přidáte sůl, vejce a vše důkladně pomocí vidličky promícháte.
Pomazánku můžete hned konzumovat, ale pokud ji necháte několik hodin rozležet (nejlépe přes noc), jednotlivé chutě se krásně prolnou.
PRAKTICKÉ
- Pokud máte pomazánkové máslo o hmotnosti 150 g, budou stačit jen 4 vajíčka.
- Na talíři můžete pomazánku dozdobit kyselou okurkou, jemně posekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem…
- Díky své chuti se hodí i jako základová pomazánka na obložené chlebíčky.