TEMPEH S ČERVENOU CIBULÍ A PÓRKEM

cca 200 g uzeného nebo smaženého tempehu (1 balíček)
200 g bílé části pórku
200 g červené cibule (dvě středně velké)
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl

Recept je též vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu a candida dietu – fáze III.

Z uvedeného množství jsou 2 porce bez přílohy nebo 3 – 4 porce s přílohou.

Červenou cibuli pokrájíte na půlměsíčky, pórek na kolečka a tempeh na kostičky.

Na oleji začnete restovat cibuli, po chvíli přidáte pokrájený tempeh a ještě dále opékáte a mícháte  –  dokud se tempeh s cibulí dozlatova neopeče.

Následně  přidáte pórek a ještě krátce (cca 1-2 minuty) restujete a mícháte –  pórek se prohřeje, zesládne, ale zůstane křupavý.

Ihned z pánve servírujete na talíř a je-li potřeba, na talíři přisolíte.

Při nízkosacharidové dietě podáváte samotné, doplněné například  listy salátu little gem a rajčaty.

U ostatních diet může jako příloha posloužit bramborová kaše bez mléka.