KEDLUBNOVÝ SALÁT S ŘAPÍKATÝM CELEREM, SALÁTEM LITTLE GEM A VEJCEM

600 g kedluben (6 malých)
1 salát little gem
3 stonky řapíkatého celeru
3 vrchovaté kávové lžičky majonézy
1/3 kávové lžičky soli
4 vejce

Z uvedeného množství jsou 4 porce salátu ve velikosti svačiny nebo 2 porce jako hlavní jídlo.

Vejce uvaříte v osolené vodě natvrdo (10 minut), zchladíte studenou vodou a oloupete.

Salát opláchnete a rukama natrháte do mísy.

Dvě třetiny kedluben oloupete, nakrájíte na hranolky (kedlubny pokrájíte na plátky tenké 0,5 cm a ty pak na proužky 0,5 cm silné) a přidáte k salátu.

Stonky řapíkatého celeru pokrájíte na co nejtenčí plátky (aby v salátu nebyla cítit celerová vlákna), přidáte do mísy k ostatní zelenině a vše promícháte.

Dresink vytvoříte takto:
zbylou třetinu kedluben nastrouháte najemno.
Přidáte majonézu, sůl a důkladně promícháte.

Salát rozdělíte na talíře, polijete dresinkem a každou porci podáváte s jedním vařeným vajíčkem.