SUROVINY
1 balíček tofu natural (cca 200 g)
100 g majolky
1 naťová cibulka (cca 20 g)
1 vrchovatá kávová lžička lahůdkového droždí
1 rovná kávová lžička kurkumy
1/2 rovné kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu.
Celková energetická hodnota cca 990 kcal.
PŘÍPRAVA
- Tofu nastrouháte najemno.
- Naťovou cibulku pokrájíte nadrobno.
POSTUP
- V misce smícháte tofu s naťovou cibulkou, přidáte majolku, koření, sůl a vše důkladně promícháte.
- Pomazánku nechte v lednici alespoň 15 minut odležet, aby se prolnuly chutě.
Získáte chuťově výbornou pomazánku sytě žluté barvy, která svou chutí a vůní připomíná pomazánku vajíčkovou.
Pomazánku mažete na chléb či pečivo, hodí se ale také jako náplň do tortill nebo jako podkladová pomazánka na chlebíčky.
PRAKTICKÉ
- Pokud vlastníte sekáček na zeleninu, všechny ingredience kromě cibulky dejte do sekáčku a rozmixujte. Na závěr vmíchejte pokrájenou cibulku.
- Cibulku můžete zcela vynechat nebo jí pomazánku jen posypat.
- Pro posílení vaječné chutě můžete použít místo běžné soli sirnou sůl Kala Namak.