TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S BRYNDZOU A PAŽITKOU

SUROVINY

250 g tvarohu
250 g bryndzy
jogurt (nemusí být)
pažitka

Z uvedeného množství jsou 4 porce jako hlavní chod.

PŘÍPRAVA

  • Pažitku posekáte najemno.

POSTUP

  • Tvaroh s bryndzou rozmělníte v míse vidličkou.
  • Pokud by směs byla suchá, přidáte jogurt v množství 2 – 4 lžíce a vymícháte dohladka.
  • Přidáte pažitku – větší množství pažitky přímo vmícháte do pomazánky; malým množstvím jen posypete porci na talíři.
  • Nesolíte, nepepříte – o chuť se postará bryndza.

Pomazánka se chuťově hodí k bramborovým dukátům nebo k raným pečeným bramborám jako hlavní chod.

PRAKTICKÉ

  • Pomazánka je velmi chutná i namazaná na chléb a doplněná rajčetem.  V tom případě snižuji množství použitých surovin, aby pomazánky nebylo tak velké množství. A aby byly suroviny využity bezezbytkově upravuji recept takto: 1 balení tvarohu (250 g),  1 balení bryndzy 125 g, 1/2 rovné kávové lžičky soli, pažitka.
  • Nemáte jogurt? Nevadí.
    Můžete použít malé množství smetany, mléka či vody.