SUROVINY
500 g bílých paprik
250 g polotučného tvarohu
200 g balkánského sýra
3 vejce velikosti M
2 rovné polévkové lžíce lahůdkového droždí
2 polévkové lžíce sušené zeleninové směsi do polévky (nemusí být)
2 polévkové lžíce oleje (30 ml)
Z uvedeného množství jsou 2 porce jako samostatný chod nebo 4 porce s přílohou.
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze III.
Celková energetická hodnota cca 1500 kcal.
PŘÍPRAVA
- Papriky omyjete, odříznete vršky a vydlabete semínka.
- Balkánský sýr nastrouháte nahrubo.
- Zapékací misku vyložíte pečícím papírem.
POSTUP
- Tvaroh dáte do mísy, přidáte balkánský sýr, lahůdkové droždí, sušenou zeleninu, vajíčka a vše důkladně promícháte.
- Papriky naplníte. Aby vám náplň sklouzla až do špičky papriky, poklepejte špičkou naplněné papriky o pracovní desku – náplň si pěkně „sedne“.
- Papriku přiklopíte odříznutým vrškem a vložíte do zapékací misky.
- Na závěr zakápnete papriky olejem a vložíte do trouby.
- Pečete v troubě na 190° C cca 40 minut.
Plněné papriky podáváte samotné bez přílohy jen se zeleninovým salátem, případně doplněné vařenými brambory.
PRAKTICKÉ
- Uvedené množství paprik se obvykle vejde do zapékací misky o rozměru 20×20 cm.