SUROVINY
250 g tvarohu
100 g očištěných ředkviček
svazeček pažitky o průměru 1,5 cm
1/2 kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu.
Celková energetická hodnota cca 320 kcal.
PŘÍPRAVA
- Ředkvičky nasekáte v sekáčku na zeleninu, případně nastrouháte nahrubo.
- Pažitku pokrájíte najemno.
POSTUP
- Do misky dáte tvaroh, přidáte ředkvičky, pažitku, sůl a vše důkladně promícháte.
- Pokud vás netlačí čas, nechejte pomazánku v lednici alespoň půl hodiny odležet, aby se prolnuly chutě.
Podáváte namazané na pečivu či chlebu (ideálně na žitném chlebu domácím).
PRAKTICKÉ
- Tato pomazánka se mi osvědčila také jako příloha k bramborám na loupačku – v tomto případě však pomazánku dělám rovnou z dvojité dávky :).