SALÁT Z PEKINGSKÉHO ZELÍ, MRKVE, ŘEDKVE A TOFU

Přidáno dne 06.12.2016

200 g tofu natural
300 g pekingského zelí
100 g bílé ředkve
100 g mrkve
2 polévkové lžíce shoyu (sójové omáčky)
2 polévkové lžíce olivového oleje

Z uvedeného množství jsou 4 porce.

Bloček tofu zhusta po všech stranách propícháte vidličkou.
Vložíte ho do misky, zalijete sójovou omáčkou a necháte v lednici naložený cca hodinu odležet.
Občas tofu obraťte, aby nasáklo omáčku rovnoměrně.

Mezitím si pokrájíte na nudličky zelí, nastrouháte nahrubo ředkev a mrkev.

Zeleninu zalijete olejem a promícháte.

Po hodince tofu vyndáte z lednice, pokrájíte ho na malé kousky a přidáte k salátu spolu se zbylou sójovou omáčkou. Vše promícháte, případně dosolíte a je to.

Salát podáváte samotný či s pečivem.
Velmi se mi též osvědčil jako náplň do celozrnné tortilly.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *