SALÁT Z PEKINGSKÉHO ZELÍ, MRKVE, PÓRKU A TOFU

200 g pekingského zelí
250 g mrkve
150 g pórku
½ kávové lžičky soli
2 polévkové lžíce majonézy
200 g uzeného tofu (nemusí být)

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Z uvedeného množství je cca 6 porcí přílohových nebo 3 porce jako hlavní jídlo.

Zelí pokrájíte nahrubo, mrkev nastrouháte na nudličky julienne nebo též nahrubo a pórek pokrájíte na kolečka.

Pokrájenou zeleninu vložíte do veliké mísy, posolíte, přidáte majonézu, vše důkladně promícháte a přílohový salát je hotov.

Pokud bude salát sloužit jako hlavní jídlo, můžete do něj přimíchat (aby salát nebyl „hladový“) na kostičky pokrájené uzené tofu a doplnit pečivem.