SUROVINY
500 – 600 g dýně hokaido
30 ml rostlinného oleje
1 rovná kávová lžička sušeného česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli
Uvedené množství dýně je 1 veliká porce bez přílohy nebo 2 – 3 porce s přílohou.
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.
Celková energetická hodnota cca 550 kcal.
PŘÍPRAVA
- Dýni pokrájíte na měsíčky široké cca 1,5 cm, zbavíte semen a oloupete.
- V malé mističce smícháte vidličkou olej se solí a sušeným česnekem.
- Plech vyložíte pečícím papírem.
- Troubu předehřejete.
POSTUP
- Na plech pokladete v jedné vrstvě vedle sebe měsíčky dýně.
- Pomocí mašlovačky je potřete ochuceným olejem a vložíte do trouby.
- Pečete na 190 °C bez otáčení cca 20 – 25 minut.
Takto upravená dýně je chutná samotná jako večeře. Pokud k dýni přidáte např. bramborovou kaši, budete mít výborný oběd. Je však vhodná i jako teplá zeleninová příloha k masu.