Skip to content
600 g dýně (hokaido nebo máslová)
50 ml rostlinného oleje
1 rovná kávová lžička sušeného česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.
Uvedené množství dýně je jedna velká porce bez přílohy – přidáte-li přílohu, máte porce dvě.
V hrníčku smícháte vidličkou olej se solí a sušeným česnekem.
Dýni oloupete a pokrájíte na plátky silné 1 cm.
Plech vyložíte pečícím papírem a na něj pokladete plátky dýně v jedné vrstvě, které pomocí mašlovačky potřete ochuceným olejem.
Plech vložíte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečete cca 20 – 25 minut.
V polovině pečení kousky dýně otočíte.
Takto upravená dýně je chutná samotná jako večeře. Pokud k dýni přidáte např. bramborovou kaši, budete mít výborný oběd. Je však vhodná i jako teplá zeleninová příloha k masu.