MÁSLO S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Přidáno dne 06.05.2020

250 g másla
50 g medvědího česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli

Máslo necháte změknout v pokojové teplotě.

Medvědí česnek posekáte nahrubo.

Změklé máslo pokrájíte na větší kousky do mísy, přidáte sůl, medvědí česnek a vše důkladně rozmixujete ponorným tyčovým mixérem.

Kdo chce mít máslo ještě chuťově výraznější (říznější), přidá do másla 2 – 3  menší stroužky prolisovaného česneku.

Máslo pomocí stěrky přesunete do vhodné nádobky s víčkem a uchováváte v lednici.

Použijete ho všude tam, kde jste zvyklí používat klasické máslo – chuťově ozvláštní například plněné tousty nebo sendviče, ochutí bramborovou kaši nebo brambory na loupačku, hodí se na topinky nebo ke grilovaným pokrmům a rozpečená bageta s tímto máslem je také lahůdka…

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *