ROZPEČENÁ BAGETA S MÁSLEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Přidáno dne 06.05.2020

máslo s medvědím česnekem
bageta (nebo obdobný druh pečiva)
alobal

Troubu rozehřejete na 180°C.

Bagetu pokrájíte na krajíčky silné 1 cm.

Každý krajíček bagety pomažete po jedné straně máslem, bagetu zpět sesadíte do jejího původního tvaru a pevně zabalíte do alobalu.

Na plechu vložíte do předehřáté trouhy a pečete 15 minut.

Bagetu vyjmete z trouby a hned ji rozbalíte z alobalu (to proto, zůstala křupavá kůrka) a zatepla servírujete.

Můžete ji podávat samotnou či přidat plátky kvalitní šunky nebo tvrdého  sýra bez výraznější chuti (např. eidam).
Teplá bageta dobře poslouží i jako příloha – třeba k polévce nebo zeleninovému salátu.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *