SUROVINY
250 g másla
50 – 80 g medvědího česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli
PŘÍPRAVA
- Máslo vyndáte z lednice a pokrájíte na malé kousky.
- Máslo přesunete do nádoby, ve které budete mixovat a necháte ho v pokojové teplotě změknout.
- Medvědí česnek posekáte nahrubo.
POSTUP
- Ke změklému máslu přidáte sůl, medvědí česnek a vše důkladně rozmixujete ponorným tyčovým mixérem dohladka.
- Kdo chce mít máslo ještě chuťově výraznější (říznější), přidá do másla 2 – 3 menší stroužky prolisovaného česneku.
- Máslo pomocí stěrky přesunete do vhodné nádobky s víčkem a uchováváte v lednici.
POUŽITÍ
„Medvědí“ máslo použijete všude tam, kde jste zvyklí používat klasické máslo – chuťově ozvláštní například plněné tousty nebo sendviče, ochutí bramborovou kaši nebo brambory na loupačku, hodí se na topinky nebo ke grilovaným pokrmům a rozpečená bageta s tímto máslem je také lahůdka…