MÁSLO S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

SUROVINY 

250 g másla
50 – 80 g medvědího česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli

PŘÍPRAVA

  • Máslo vyndáte z lednice a pokrájíte na malé kousky.
  • Máslo přesunete do nádoby, ve které budete mixovat a necháte ho v pokojové teplotě změknout.
  • Medvědí česnek posekáte nahrubo.

POSTUP

  • Ke změklému máslu přidáte sůl, medvědí česnek a vše důkladně rozmixujete ponorným tyčovým mixérem dohladka.
  • Kdo chce mít máslo ještě chuťově výraznější (říznější), přidá do másla 2 – 3  menší stroužky prolisovaného česneku.
  • Máslo pomocí stěrky přesunete do vhodné nádobky s víčkem a uchováváte v lednici.

POUŽITÍ

„Medvědí“ máslo použijete všude tam, kde jste zvyklí používat klasické máslo – chuťově ozvláštní například plněné tousty nebo sendviče, ochutí bramborovou kaši nebo brambory na loupačku, hodí se na topinky nebo ke grilovaným pokrmům a rozpečená bageta s tímto máslem je také lahůdka…