SUROVINY
250 ml kefíru
100 g jahod
1 zralý/přezrálý banán (cca 150 g)
Z uvedeného množství je jedna porce.
Recept je vhodný bezlepkovou a pro candida dietu fáze III. Při použití kefíru z kozího mléka, je recept vhodný i pro candida dietu fáze II.
Celková energetická hodnota cca 280 kcal.
POSTUP
- Do mixovací nádoby vlijete kefír, přidáte pokrájený banán, omyté jahody a vše rozmixujete dohladka.
Po rozmixování ihned podáváte třeba jako letní snídani nebo osvěžující svačinu.
PRAKTICKÉ
- Použité suroviny jsou měkkého charakteru – poradí si s nimi i klasický tyčový mixér.
- Sladkost koktejlu je odvislá především od zralosti banánu – čím je banán zralejší, tím je sladší. Nejvíce cukru má banán přezrálý, s hnědými skvrnami na slupce.