KARBANÁTKY Z BROKOLICE bez lepku

Přidáno dne 15.02.2020

400 g brokolice (tj. 500 g brokolice bez košťálu)
2 vejce velikosti M
160 g marinovaného tofu Lunter
20 g kukuřičné strouhanky (3 rovné polévkové lžíce)
1 velký stroužek česneku (7 g)
1/2 – 1 rovná kávová lžička soli
1 polévková lžíce oleje

Celková energetická hodnota cca 620 kcal.

Z uvedeného množství je cca 11 karbanátků velikosti dlaně.

Brokolici rozeberete na růžičky, košťál odstraníte. Růžičky brokolice na velmi jemno posekáte nebo nastrouháte – pokud máte sekáček na zeleninu nebo robota, určitě ho použijte a růžičky nasekejte.

Tofu nastrouháte (nebo též nasekáte), smícháte s brokolicí, přidáte strouhanku, vejce a sůl –  se solí začněte na půlce lžičky (marinované tofu bývá někdy slané), posolenou směs ochutnejte a případně ještě dosolte.

Plech vyložíte pečícím papírem, který potřete pomocí mašlovačky olejem.

Ze směsi odebíráte rukama množství přibližně o velikosti vajíčka a z něj vypracujete placku – karbanátek o průměru cca 8  (velikost dlaně) silný cca 1 cm, který položíte na pomaštěný pečící papír. Celkem vytvoříte asi 11 karbanátků.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 190 °C 20 minut. Pak karbanátky obrátíte a ještě cca  15 minut pečete.

Karbanátky jsou nejchutnější  teplé, doplněné bramborovou kaší (bez mléka) nebo dýňovým pyré.
Jako zeleninová příloha se hodí kvašená zelenina .

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *