Skip to content
400 g brokolice (tj. 500 g brokolice bez košťálu)
2 vejce velikosti M
160 g marinovaného tofu Lunter
20 g kukuřičné strouhanky (3 rovné polévkové lžíce)
1 velký stroužek česneku (7 g)
1/2 – 1 rovná kávová lžička soli
1 polévková lžíce oleje
Celková energetická hodnota cca 620 kcal.
Z uvedeného množství je cca 11 karbanátků velikosti dlaně.
Brokolici rozeberete na růžičky, košťál odstraníte. Růžičky brokolice na velmi jemno posekáte nebo nastrouháte – pokud máte sekáček na zeleninu nebo robota, určitě ho použijte a růžičky nasekejte.
Tofu nastrouháte (nebo též nasekáte), smícháte s brokolicí, přidáte strouhanku, vejce a sůl – se solí začněte na půlce lžičky (marinované tofu bývá někdy slané), posolenou směs ochutnejte a případně ještě dosolte.
Plech vyložíte pečícím papírem, který potřete pomocí mašlovačky olejem.
Ze směsi odebíráte rukama množství přibližně o velikosti vajíčka a z něj vypracujete placku – karbanátek o průměru cca 8 (velikost dlaně) silný cca 1 cm, který položíte na pomaštěný pečící papír. Celkem vytvoříte asi 11 karbanátků.
Pečete v předem vyhřáté troubě na 190 °C 20 minut. Pak karbanátky obrátíte a ještě cca 15 minut pečete.