250 g jáhel
750 g lilku
40 g česneku
5 polévkových lžic olivového oleje
1/2 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře
špetka chilli
Z uvedeného množství jsou nejméně 4 porce.
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a jako postní pokrm.
Celková energetická hodnota cca 1549 kcal.
Lilky omyjete a i se slupkou pokrájíte na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm.
Česnek pokrájíte na tenké plátky.
Zeleninu dáte do veliké mísy, přidáte sůl, koření, olej a vše důkladně promícháte.
Plech vyložíte pečícím papírem a na něj vyložíte promíchanou zeleninu tak, aby byla v jedné vrstvě. Pečete v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 30 minut – v polovině pečení plech vyndejte a směs promíchejte.
Jáhly uvaříte dle instrukcí na obalu nebo podle tohoto jednoduchého návodu.
Na závěr smícháte uvařené jáhly s upečeným lilkem, přidáte čerstvou zeleninu a servírujete.
A jak udělat úhledný kopeček jako na fotografii? Jednoduše :).
Vezmete misku jednoduchého tvaru, vypláchnete ji studenou vodou, napěchujete jáhlami a jako bábovičku vyklopíte na talíř…