HRUŠKOVÉ MUFFINY

Přidáno dne 11.02.2017

125 g ovesných vloček
125 g celozrnné pšeničné mouky
300 g hrušek
250 g jogurtu
50 g cukru
2 vejce
3 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce vody
1 rovná kávová lžička jedlé sody

Uvedené množství surovin je na 12 muffinů.

Mouku prosejete do mísy, přidáte ovesné vločky, cukr, sodu a promícháte.

Ve druhé misce metličkou smícháte vejce s jogurtem, olejem a vodou.

Hrušky zbavíte jádřinců a pokrájíte na drobné kostičky cca 1 x 1 cm.

Plech na muffiny si připravíte dle zvyklostí – osobně vkládám osvědčené doma vyrobené papírové košíčky.

Hrušky přidáte do sypké směsi a promícháte tak, aby se každá jednotlivá kostička hrušky obalila – tím zajistíte, že při pečení neklesnou hrušky ke dnu.

 Tekutou směs vlijete do moučné směsi, vše promícháte a těsto přesunete do formy.

 Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.

Z trouby vyndáte voňavé a po hruškách slaďoučké muffiny, které vám jistě zpříjemní den…:).

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *