
500 – 600 g cukety
350 g polohrubé mouky
100 g cukru
200 ml oleje
2 vejce
1 – 2 kávové lžičky skořice
1 kávová lžička jedlé sody
Na vymazání formy:
10 g másla
2 polévkové lžíce hrubé mouky
Uvedené množství je do bábovkové formy klasické velikosti.
Cuketu oloupete a nastrouháte nahrubo do mísy – pokud cuketa vypotí nějakou vodu tak ji neslévejte.
Bábovkovou formu si důkladně vymažete máslem, vysypete hrubou moukou a přebytečnou mouku vysypete.
Do mísy k cuketě přisypete mouku, cukr, sodu, skořici (když dáte 2 lžičky skořice, bude hodně skořicová).
Přilijete olej, vejce, vše důkladně promícháte.
Těsto přemístíte do připravené formy a vložíte do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Pečete na 180 °C 40 – 45 minut.
Bábovku necháte ve formě chvíli vychladnout a pak vyklopíte.
Tato bábovka se řadí díky použité cuketě mezi ty „mokré buchty“.
Nemusíte mít tedy strach, že byste se dusili a museli bábovku zapíjet litrem čaje…:)
Bývá zvyklostí na závěr před servírováním posypat bábovku moučkovým cukrem, v naší domácnosti se však tento sladký obyčej neujal…:)
Chuťová obměna:
vynechejte skořici, přisypte balíček rozinek a polovinu cukru nahraďte cukrem vanilkovým.