CHŘEST SE ZASTŘENÝM VEJCEM

150 g zeleného chřestu
1 vejce
parmezán
sůl

Z uvedeného množstí je jedna porce.

Z balíčku chřestu vyberete stonky o shodném průměru cca 1 cm.
Odkrojíte zdřevnatělé konce (cca 2 cm) a spodní třetinu stonku oloupete (pokud je chřest čerstvý, loupat nemusíte).

Takto upravený chřest položíte na pařáček  do kastrolu s vodou a vaříte v páře pod pokličkou 12 minut.

Mezitím si připravíte ztracené vejce nebo vajíčko naměkko.

Chřest slijete, necháte okapat a hned servírujete na talíř – na chřest položíte tenký plátek másla, přidáte ztracené vejce (jehož tekutý žloutek se s máslem spojí v chutnou omáčku) a dle chuti posypete solí, parmezánem a případně pažitkou.

Takto upravený chřest může být předkrmem nebo lehkou večeří, záleží na velikosti hladu…:).

Varianta s bílým chřestem:
pokud použijete chřest bílý, oloupete všechny stonky až k hlavičce.