HRUŠKOVÉ MUFFINY

125 g ovesných vloček
125 g celozrnné pšeničné mouky
300 g hrušek
250 g jogurtu
50 g cukru
2 vejce
3 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce vody
1 rovná kávová lžička jedlé sody

Uvedené množství surovin je na 12 muffinů.

Celková energetická hodnota cca 2.030 kcal.
1 muffin cca 170 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Mouku prosejete do mísy, přidáte ovesné vločky, cukr, sodu a promícháte.
  • Ve druhé misce metličkou smícháte vejce s jogurtem, olejem a vodou.
  • Hrušky zbavíte jádřinců a pokrájíte na drobné kostičky cca 1 x 1 cm.
  • Plech na muffiny si připravíte dle zvyklostí – osobně vkládám osvědčené doma vyrobené papírové košíčky.
  • Troubu předehřejete.

POSTUP

  • Hrušky přidáte do sypké směsi a promícháte tak, aby se každá jednotlivá kostička hrušky obalila – tím zajistíte, že při pečení neklesnou hrušky ke dnu.
  •  Tekutou směs vlijete do moučné směsi, vše promícháte a těsto přesunete do formy.
  •  Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.

Z trouby vyndáte voňavé a po hruškách slaďoučké muffiny, které vám jistě zpříjemní den…:).