PEČENÁ DÝNĚ

600 g dýně (hokaido nebo máslová)
50 ml rostlinného oleje
1 rovná kávová lžička sušeného česneku
1/2 rovné kávové lžičky soli

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Uvedené množství dýně je jedna velká porce bez přílohy – přidáte-li přílohu, máte porce dvě.

V hrníčku smícháte vidličkou olej se solí a sušeným česnekem.

Dýni oloupete a pokrájíte na plátky silné 1 cm.

Plech vyložíte pečícím papírem a na něj pokladete plátky dýně v jedné vrstvě, které pomocí mašlovačky potřete ochuceným olejem.

Plech vložíte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečete cca 20 – 25 minut.
V polovině pečení kousky dýně otočíte.

Takto upravená dýně je chutná samotná jako večeře. Pokud k dýni přidáte např. bramborovou kaši, budete mít výborný oběd. Je však vhodná i jako teplá zeleninová příloha k masu.