TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S ŘEDKVIČKAMI A PAŽITKOU

SUROVINY

250 g tvarohu
100 g očištěných ředkviček
svazeček pažitky o průměru 1,5 cm
1/2 kávové lžičky soli

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu.
Celková energetická hodnota cca 320 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Ředkvičky nasekáte v sekáčku na zeleninu, případně nastrouháte nahrubo.
  • Pažitku pokrájíte najemno.

POSTUP

  • Do misky dáte tvaroh, přidáte ředkvičky, pažitku, sůl a vše důkladně promícháte.
  • Pokud vás netlačí čas, nechejte pomazánku v lednici alespoň půl hodiny odležet, aby se prolnuly chutě.

Podáváte namazané na pečivu či chlebu (ideálně na žitném chlebu domácím).

PRAKTICKÉ

  • Tato pomazánka se mi osvědčila také jako příloha k bramborám na loupačku – v tomto případě však pomazánku dělám rovnou z dvojité dávky :).