SUROVINY
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (pevný podíl 240 g) nebo stejné množství fazolí uvařených
1 větší stroužek česneku (cca 8 g)
30 ml rostlinného oleje
1/2 rovné kávové lžičky soli
Celková energetická hodnota cca 470 kcal.
PŘÍPRAVA
- Fazole z konzervy slijete, propláchnete studenou vodou a necháte na sítku okapat.
- Česnek utřete nebo prolisujete.
POSTUP
- Do mixovací nádoby vložíte okapané fazole, česnek, olej, sůl a vše důkladně rozmixujete tyčovým mixérem do hladké hmoty.
Pomazánku mažete nejlépe na žitný chléb. Můžete doplnit pokrájeným pórkem či cibulí, chuťově doladit doma vypěstovanou řeřichou nebo jinou sezónní zeleninou.
PRAKTICKÉ
- Pokud by byla pomazánka po rozmixování ještě hodně hustá, požadovanou konzistenci dosáhnete pomocí několika málo lžiček vody, které postupně vmícháte do pomazánky – většinou to však nebývá nutné.
- Kupované fazole vybírejte takové, které mají složení: fazole, voda, sůl – tedy bez antioxidantů a konzervačních látek.
Více receptů pro postní dobu najdete v POSTNÍ MINIMALISTICKÉ KUCHAŘCE, kterou si můžete zdarma stáhnout.