ZELENÉ FAZOLKY SE SÝROVOU SMETANOU A VEJCI

SUROVINY

200 g zelených fazolek
200 g zakysané smetany
40 g sýra Grana Padano
2 vejce
sůl

Uvedené množství je jedna porce jako hlavní chod nebo 2 malé porce jako předkrm.
Recept je vhodný pro bezlepkovou, nízkosacharidovou a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 750 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Vejce uvaříte natvrdo (10 minut), necháte trochu zchladnout a oloupete.
  • Sýr nastrouháte najemno.
  • Zelené fazolky spaříte (blanšírujete) v horké vodě cca 7 – 8 minut a necháte důkladně okapat.

POSTUP

  • Do malého rendlíku vlijete zakysanou smetanu a na mírném ohni ji přivedete k varu.
  • Do horké smetany vsypete nastrouhaný sýr a za stálého míchání cca 3 minuty provaříte – sýr se rozpustí a smetanu zahustí.
  • Ochutnáte, zda je omáčka dostatečně slaná a případně dosolíte.
  • Na talíř naservírujete fazolky, přelijete je horkou omáčkou, doplníte vejcem a hned podáváte.