SUROVINY
100 g tvarohu
5 g moučkového cukru
50 g borůvek
Uvedené množství je určeno do silikonové formy Happy Sprinkles na 4 nanuky (viz foto). Jeden nanuk má objem cca 40 ml.
PŘÍPRAVA
- Borůvky rozmixujete tyčovým mixérem na jemné pyré.
- Přidáte cukr, tvaroh a důkladně promícháte nebo ještě trochu promixujete.
POSTUP
- Vzniklou hmotou naplníte jednotlivé díly formy do poloviny.
- Vsunete nanuková dřívka a doplníte formu až po okraj.
- Nanuky vložíte do mrazničky a necháte přes noc zamrazit.
PRAKTICKÉ
- Pokud u nanuků preferujete sladkou chuť před charakteristickou chutí ovoce, dejte cukru více, než je výše uvedeno.
- Borůvky můžete zaměnit za maliny, jahody nebo třeba meruňky.
- Moučkový cukr můžete nahradit cukrem třtinovým nebo vanilkovým.
- Při přenášení plné formy a ukládání do lednice či mrazáku se mi osvědčilo používat podložku, aby forma neměla šanci se prohnout a náplň vytéct – používám pevné víčko od plastové nádoby určené do mrazáku.