TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI

SUROVINY

150 – 200 g pomazánkového másla
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (celková hmotnost 185 g)
2 vejce velikosti M
50 g cibule nebo šalotky
1 kávová lžička dijonské hořčice
1/2 kávové lžičky soli
citron (nemusí být)

Z uvedeného množství jsou 2 – 3 porce.
Celková energetická hodnota cca 810 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Tuňáka z konzervy vložíte do sítka a necháte okapat.
  • Vejce uvaříte natvrdo a pokrájíte na kostičky nebo protlačíte mřížkou na krájení vajec.
  • Cibuli pokrájíte nadrobno.

POSTUP

  • Pomazánkové máslo smícháte s tuňákem, cibulí a vejci.
  • Dochutíte hořčicí a solí.
  • Pokud čas dovolí, nechte pomazánku v lednici odležet.

Mažete na chléb či pečivo. Můžete dozdobit cibulí, pórkem, rajčetem, vařeným vejcem…

PRAKTICKÉ

  • Dijonskou hořčici můžete zaměnit za hořčici plnotučnou v množství 1 polévková lžíce.
  • Pomazánku můžete na talíři chuťově doladit pár kapkami citronu nebo trochou pepře.