SALÁT Z PEKINGSKÉHO ZELÍ, ŘEDKVIČEK A SÝRA NIVA

250 g pekingského zelí
1 svazek ředkviček
100 g sýra niva
2 vrchovaté polévkové lžíce smetanového jogurtu
1 polévková lžíce olivového oleje

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu.

Z uvedeného množství jsou 2 porce jako hlavní jídlo nebo 4 porce přílohové.

Omyté a okapané listy pekingského zelí pokrájíte na kousky velikosti sousta (cca 3 x 3  cm) a ředkvičky pokrájíte na měsíčky.

Do velké mísy nastrouháte sýr niva, přidáte jogurt, olivový olej a vše smícháte dohromady.

Do vzniklé „kašičky“ přidáte pokrájené zelí a důkladně promícháte.
Na závěr lehce vmícháte ředkvičky a můžete podávat.