REDUKCE – výhody a pozitiva

Redukce kuchyně nám sice zabere nějaký čas, ale přesto se dá označit jako proces krátkodobý.
Všechny změny, které však po redukci ve vaší kuchyni nastanou, budou mít účinek dlouhodobý.
Některé výhody redukce pocítíte hned, protože budou zjevné a viditelné na první pohled.
Benefity dlouhodobé pak oceníte při opakovaném používání své zredukované kuchyně.
Nevěříte ?
Pojďme si naznačit, co redukcí můžete získat a jaký z ní můžete mít do budoucna užitek:

  • přestanete trpět nedostatkem místa a získáte prostor
  • odpoutáte se od zbytečných věcí
  • budete mít více prostoru na kuchyňské činnosti
  • úložné prostory přestanou být přeplněny věcmi
  • budete mít ke všem předmětům rychlý a snadný přístup
  • výrazně se zlepší celková přehlednost kuchyně
  • přestanete ztrácet čas hledáním předmětů
  • zjednoduší se běžná údržba kuchyně
  • zkrátí se doba potřebná k úklidu kuchyně
  • budete mít více (volného) času
  • zbude vám více energie
  • přestanou opětovné nákupy věcí, které jste do kuchyně znovu pořídili proto, že ty původní jste nemohli najít
  • přestanete se cítit provinile, protože v kuchyni již nebudou věci, které jste si koupili, ale nepoužívali
  • kuchyň budete mít vždy pod kontrolou
  • přestanete se stresovat
  • celkové pocity bezvýchodnosti a frustrace při vstupu do kuchyně se změní na pocity spokojenosti a pohody
  • bude se vám lépe a snadněji vařit, vaření si začnete vychutnávat
  • celkově se zvýší kvalita prostředí v kuchyni a ta následně povede k vaší vyšší produktivitě v kuchyni

I z tohoto krátkého a neúplného výčtu je prospěšnost redukce jasně čitelná.
Zbavením se všech přebytečných věcí z kuchyně, se stane tento prostor příjemným, obyvatelným a oblíbeným – nejen pro vás, ale také pro celou vaši rodinu či spolubydlící.
A z kuchyně, kde si původně členové domácnosti vestoje a v rychlosti jen mazali rohlík k večeři, se může stát pospolité místo, kde se budete rádi scházet – a to nejen u prostřeného stolu.