SUROVINY
100 g řapíkatého celeru
100 gr mrkve
250 g tučného tvarohu
50 g majolky
1 rovná kávová lžička soli
špetka pepře
Celková energetická hodnota cca 750 kcal.
PŘÍPRAVA
- Stonky celeru a mrkev oloupete, omyjete a osušíte.
- Celer velmi drobně pokrájíte a mrkev nastrouháte nahrubo. Pokud vlastníte sekáček na zeleninu, určitě ho použijte – pomazánka bude jemnějšího charakteru a též uspoříte čas.
POSTUP
- V misce smícháte tvaroh s majolkou, přidáte zeleninu, osolíte, opepříte a vše důkladně promícháte.
- Pomazánku nechte v lednici alespoň 15 minut odležet, aby se prolnuly chutě.
Pomazánku mažete na chléb či pečivo. Dobře poslouží i jako náplň do tortill nebo jako ochucený tvaroh k bramborám na loupačku.
PRAKTICKÉ
- Množství majolky v receptu je možné snížit, v rámci dietního programu i zcela vynechat.