TVAROHOVÁ POMAZÁNKA Z ŘAPÍKATÉHO CELERU A MRKVE

SUROVINY

100 g řapíkatého celeru
100 gr mrkve
250 g tučného tvarohu
50 g majolky
1 rovná kávová lžička soli
špetka pepře

Celková energetická hodnota cca 750 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Stonky celeru a mrkev oloupete, omyjete a osušíte.
  • Celer velmi drobně pokrájíte a mrkev nastrouháte nahrubo. Pokud vlastníte sekáček na zeleninu, určitě ho použijte – pomazánka bude jemnějšího charakteru a též uspoříte čas.

POSTUP

  • V misce smícháte tvaroh s majolkou, přidáte zeleninu, osolíte, opepříte a vše důkladně promícháte.
  • Pomazánku nechte v lednici alespoň 15 minut odležet, aby se prolnuly chutě.

Pomazánku mažete na chléb či pečivo. Dobře poslouží i jako náplň do tortill nebo jako ochucený tvaroh k bramborám na loupačku.

PRAKTICKÉ

  • Množství majolky v receptu je možné snížit, v rámci dietního programu i zcela vynechat.