PEČENÁ RAJČATA S BAZALKOU A PARMEZÁNEM

Přidáno dne 28.08.2016

cca 250 g malých keříčkových rajčat
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 větší stroužky česneku
1 rovná polévková lžíce sušené bazalky
1/2 kávové lžičky soli
2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu

Z tohoto množství jsou dvě porce.

Rajčata rozkrájíte na polovinu a vyskládáte do zapékací misky o velikosti 20 x 20 cm řeznou stranou nahoru.

V misce smícháte olej, sůl, bazalku a prolisovaný česnek.

Vzniklou pastou rovnoměrně potřete řezy rajčat.

Na závěr posypete parmezánem.

Vložíte  do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečete 15 minut.

Plodem vašeho snažení budou slaná pikantní voňavá rajčátka, která stačí jen doplnit pečivem a máte výbornou lehkou letní večeři.

Takto upraverná rajčata se uplatní i jako příloha. Jsou vhodná třeba k rybě nebo k pečenému masu. Moc dobrá jsou k  slanému tvarohovému závinu s pažitkovým pestem.

PS: pokud budete pečená rajčata podávat i dětem (anebo nemáte rádi slané), doporučuji snížit dávku soli. Rajčata jsou „dospěle“ slaná…

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *