DÝŇOVÁ OMÁČKA S TĚSTOVINAMI

Přidáno dne 18.10.2016

1 malá dýně hokaido (900 g)
2 středně velké cibule (180 g)
150 g anglické slaniny
100 g strouhaného parmezánu
3 polévkové lžíce oleje
500 ml horké  vody
2 rovné kávové lžičky soli
400 g těstovin

Z uvedeného množství je 4 – 6 porcí.
Záleží na tom, zda si těstoviny omáčkou jen po povrchu polijete a nebo zda budou těstoviny v omáčce plavat …:).

Cibuli a anglickou slaninu nakrájíte na kostičky.

Dýni rozkrojíte, vyjmete měkkou dužinu se semeny, oloupete a v mixeru posekáte (nebo pokrájíte na drobné kostičky cca 1 x 1 cm).

Do hrnce dáte olej a na něm orestujete pokrájenou cibuli dozlatova – cca 5 minut. Následně přidáte anglickou slaninu a ještě 5 minut společně s cibulí restujete.

Pak přidáte pokrájenou dýni, zalijete 500 ml horké vody, osolíte a na mírném ohni vaříte cca 20 minut.

V tomto volném čase si dle návodu uvaříte těstoviny.

Když je dýně měkká, omáčku odstavíte, vmícháte 50 g parmezánu a vše důkladně rozmixujete tyčovým mixérem dohladka.

Scezené těstoviny rozdělíte na talíř, polijete dýňovou omáčkou, posypete zbylým parmezánem  a podáváte.

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *