CIZRNOVÁ POMAZÁNKA S BALKÁNSKÝM SÝREM

Přidáno dne 24.03.2019

1 plechovka cizrny (400 g brutto, 240 g netto)
100 g balkánského sýra
1/2 polévkové lžíce dýňového oleje
cca 6 polévkových lžic studené vody

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu fáze II. a III.

Cizrnu z plechovky slijete, propláchnete vodou a necháte na sítku okapat.
Balkánský sýr rozdrobíte nebo pokrájíte na menší kousky.

Cizrnu, balkánský sýr a olej  v míse nahrubo rozmixujete ponorným mixérem.
Pak dále mixujete a postupně po lžících přidáváte vodu, abyste dosáhli hladké a krémové konzistence pomazánky – většinou to bývá těch zmiňovaných 6 lžic.

Pokud nemáte dietní omezení, namazáním na jakýkoliv chléb či pečivo a přidáním čerstvé zeleniny (rajčata, ředkvičky…) získáte chutnou a zdravou snídani, svačinu či večeři.
Jestliže se stravujete dietně, zvolíte vhodný druh chleba či pečiva dle vašeho dietního režimu.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *