Skip to content
1 plechovka cizrny (400 g brutto, 240 g netto)
100 g balkánského sýra
1/2 polévkové lžíce dýňového oleje
cca 6 polévkových lžic studené vody
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu fáze II. a III.
Cizrnu z plechovky slijete, propláchnete vodou a necháte na sítku okapat.
Balkánský sýr rozdrobíte nebo pokrájíte na menší kousky.
Cizrnu, balkánský sýr a olej v míse nahrubo rozmixujete ponorným mixérem.
Pak dále mixujete a postupně po lžících přidáváte vodu, abyste dosáhli hladké a krémové konzistence pomazánky – většinou to bývá těch zmiňovaných 6 lžic.
Pokud nemáte dietní omezení, namazáním na jakýkoliv chléb či pečivo a přidáním čerstvé zeleniny (rajčata, ředkvičky…) získáte chutnou a zdravou snídani, svačinu či večeři.
Jestliže se stravujete dietně, zvolíte vhodný druh chleba či pečiva dle vašeho dietního režimu.