CIBULOVÁ POLÉVKA

Přidáno dne 31.10.2016

600 g cibule
50 g másla (plátek másla silný 2 cm)
100 ml suchého bílého vína
1 litr zeleninového vývaru

Cibuli oloupete a pokrájíte na tenká čtvrtkolečka.

V hrnci rozpustíte máslo, přidáte cibuli a restujete na středním plameni tak dlouho, dokud není cibule téměř dohněda – cca 15 minut.

Pak přilijete k cibuli bílé víno a za stálého míchání necháte cca 1 minutu společně s cibulí probublávat.
Následně vlijete zeleninový vývar a od bodu varu vaříte 20 minut.

Dobu, co se cibulačka vaří, vždy využiji k upečení malých sýrových toustíků, které k cibulačce podávám – bez nich je totiž polévka tuctová, obyčejná…
Ale v kombinaci se sýrovými toustíky se stává delikatesou…:)

A douška k vývaru :
u této polévky se vyplatí uvařit si klasický vývar ze zeleniny – posílíte tím nejen celkovou chuť polévky, ale zvýšíte i její vydatnost.

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *