SÝROVÉ TOUSTÍKY

Přidáno dne 31.10.2016

1 střední bageta (délka cca 20 cm)
50 g strouhaného tvrdého sýra (ementál, gruyére – nebo takový, který máte zrovna v lednici)

Z tohoto množství jsou dvě porce.

Plech si vyložíte pečícím papírem.

Bagetu pokrájíte na kolečka silná cca 1 cm a rozložíte na plech.

Jednotlivá kolečka posypete strouhaným sýrem a dáte zapéct.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 5 minut – ke konci hlídejte, protože pokud pečivo není zcela čerstvé, bude nejspíš hotové o něco dřív.

Po upečení ihned podávejte.

Nemáte bagetu ?
To vůbec nevadí. Dobře poslouží i rohlík, houska nebo jiný druh pečiva :).

Sýrové toustíky podávám jako přílohu k polévkám – třeba cibulové nebo hráškové.
Nejen, že pozvednou celkovou chuťovou harmonii polévky, ale polévka i více zasytí – může být tedy samostatným hlavním chodem – třeba večeří.

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *