BROKOLICOVÝ SALÁT S VEJCI

500 g brokolice
2 vejce
1 maličká cibule nebo naťová cibulka
70 g majolky ( 2 vrchovaté polévkové lžíce)
1 kávová lžička dijonské hořčice

Z uvedeného množství je jedna porce jako hlavní chod bez přílohy nebo 2 porce s přílohou.

Recept je též vhodný pro bezlepkovou a nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.

Celková energetická hodnota cca 720 kcal.

Brokolici odstraníte košťál a rozdělíte ji na středně velké růžičky.
Majolku smícháte s dijonskou hořčicí.
Cibuli pokrájíte na půlkolečka.

Brokolici dáte do napařovacího vějíře.
Ten vložíte na dno hrnce, ve kterém je takové množství studené vody, které se nedotýká napařováku. Vodu přivedete k varu a brokolici pod poklicí vaříte v páře 10 minut.
Pak brokolici propláchnete studenou vodou a necháte na sítu okapat.

Vejce uvaříte natvrdo (10 minut), oloupete a pokrájíte na klínky.

Brokolici vložíte do misky nebo hlubšího talíře, posypete cibulkou, doplníte klínky vajec, zalijete ochucenou majolkou a hned podáváte.