BROKOLICOVÝ SALÁT S VEJCI

SUROVINY

500 g brokolice
2 vejce
1 maličká cibule nebo naťová cibulka
70 g majolky ( 2 vrchovaté polévkové lžíce)
1 kávová lžička dijonské hořčice

Z uvedeného množství je jedna porce jako hlavní chod bez přílohy nebo 2 porce s přílohou.
Celková energetická hodnota cca 720 kcal.
Recept je též vhodný pro bezlepkovou a nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.

PŘÍPRAVA

  • Brokolici odstraníte košťál a rozdělíte ji na středně velké růžičky.
  • Majolku smícháte s dijonskou hořčicí.
  • Cibuli pokrájíte na půlkolečka.
  • Vejce uvaříte natvrdo ( cca 8 – 10 minut), oloupete a pokrájíte na klínky.

POSTUP

  • Na dno hrnce vložíte napařovací vějíř a nalijete takové množství studené vody, aby hladina vody byla těsně pod napařovákem, ale nedotýkala se ho.
  • Brokolici vložíte do napařováku, vodu přivedete k varu a brokolici pod poklicí vaříte v páře 10 minut.
  • Pak brokolici propláchnete studenou vodou a necháte na sítu okapat.
  • Brokolici vložíte do misky nebo hlubšího talíře, posypete cibulkou, doplníte klínky vajec, zalijete ochucenou majolkou a hned podáváte.