SUROVINY
500 g brokolice
2 vejce
1 maličká cibule nebo naťová cibulka
70 g majolky
1 kávová lžička dijonské hořčice
sůl
Z uvedeného množství jsou 2 porce.
Recept je vhodný pro bezlepkovou, nízkosacharidovou a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 720 kcal.
PŘÍPRAVA
- Brokolici odstraníte košťál a rozdělíte ji na středně velké růžičky.
- Majolku smícháte s dijonskou hořčicí.
- Cibuli pokrájíte na půlkolečka.
- Vejce uvaříte natvrdo (cca 8 – 10 minut), oloupete a pokrájíte na klínky.
POSTUP
- Na dno hrnce vložíte napařovací vějíř a nalijete takové množství horké vody, aby hladina vody byla těsně pod napařovákem, ale nedotýkala se ho.
- Brokolici vložíte do napařováku, vodu opět přivedete k varu, pak zmírníte plamen a pod poklicí vaříte v páře 10 minut.
- Pak brokolici propláchnete studenou vodou a necháte na sítu důkladně okapat.
- Brokolici vložíte do misky nebo hlubšího talíře, osolíte, posypete cibulkou a doplníte klínky vajec.
- Na závěr brokolici pokapete ochucenou majolkou.
Podáváte samotné. Pro větší vydatnost pokrmu můžete přidat i přílohu – pečivo bagetového typu nebo vařené brambory.