BROKOLICOVÝ SALÁT S VEJCI

SUROVINY

500 g brokolice
2 vejce
1 maličká cibule nebo naťová cibulka
70 g majolky
1 kávová lžička dijonské hořčice
sůl

Z uvedeného množství jsou 2 porce.
Recept je vhodný pro bezlepkovou, nízkosacharidovou a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 720 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Brokolici odstraníte košťál a rozdělíte ji na středně velké růžičky.
  • Majolku smícháte s dijonskou hořčicí.
  • Cibuli pokrájíte na půlkolečka.
  • Vejce uvaříte natvrdo (cca 8 – 10 minut), oloupete a pokrájíte na klínky.

POSTUP

  • Na dno hrnce vložíte napařovací vějíř a nalijete takové množství horké vody, aby hladina vody byla těsně pod napařovákem, ale nedotýkala se ho.
  • Brokolici vložíte do napařováku, vodu opět přivedete k varu, pak zmírníte plamen a pod poklicí vaříte v páře 10 minut.
  • Pak brokolici propláchnete studenou vodou a necháte na sítu důkladně okapat.
  • Brokolici vložíte do misky nebo hlubšího talíře, osolíte, posypete cibulkou a doplníte klínky vajec.
  • Na závěr brokolici pokapete ochucenou majolkou.

Podáváte samotné. Pro větší vydatnost pokrmu můžete přidat i přílohu – pečivo bagetového typu nebo vařené brambory.