BÁBOVKA Z CUKETY

Přidáno dne 06.08.2016

500 – 600 g cukety
350 g polohrubé mouky
100 g cukru
200 ml oleje
2 vejce
1 – 2 kávové lžičky skořice
1 kávová lžička jedlé sody
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Uvedené množství je do bábovkové formy klasické velikosti.

Cuketu oloupete a nastrouháte nahrubo do mísy – pokud cuketa vypotí nějakou vodu tak ji neslévejte.

Bábovkovou formu si důkladně vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.

Do mísy k cuketě přisypete mouku, cukr, sodu, skořici (když dáte 2 lžičky skořice, bude hodně skořicová).
Přilijete olej, vejce, vše důkladně promícháte.
Těsto přemístíte do  připravené formy a vložíte do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

Pečete na 180 °C  40 – 45 minut.

Bábovku necháte ve formě chvíli vychladnout a pak vyklopíte.

Tato bábovka se řadí díky použité cuketě mezi ty „mokré buchty“.
Nemusíte mít tedy strach, že byste se dusili a museli bábovku zapíjet litrem čaje…:)

Bývá zvyklostí na závěr před servírováním posypat bábovku moučkovým cukrem, v naší domácnosti se však  tento sladký obyčej neujal…:)

Chuťová obměna:
vynechejte skořici, přisypte balíček rozinek a polovinu cukru nahraďte cukrem vanilkovým.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *