SUROVINY
máslo s medvědím česnekem
bageta (nejlépe z bílé mouky, francouzský typ)
alobal
PŘÍPRAVA
- Troubu rozehřejete na 180°C.
- Bagetu pokrájíte na krajíčky silné cca 1,5 cm.
POSTUP
- Každý krajíček bagety pomažete po jedné straně máslem, bagetu zpět sesadíte do jejího původního tvaru a pevně zabalíte do alobalu.
- Položíte na plech, vložíte do trouby a pečete 15 minut.
- Bagetu vyjmete z trouby a hned ji rozbalíte z alobalu (to proto, zůstala křupavá kůrka) a zatepla servírujete.
Rozpečenou bagetu můžete podávat samotnou či přidat plátky kvalitní šunky nebo tvrdého sýra bez výraznější chuti (např. eidam).
Teplá bageta dobře poslouží i jako příloha – třeba k polévce nebo k zeleninovému salátu.