POLÉVKA ZE ŽLUTÉ ČOČKY

250 g žluté čočky
100 g cibule
1 polévková lžíce oleje
1/2 rovné kávové lžičky kari
1/2 rovné polévkové lžíce soli
1 litr horké vody

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu fáze II. a III. Pokud vynecháte kari, je recept vhodný i pro candida dietu fáze I.

Celková energetická hodnota cca 1063 kcal.

Čočku přeberete a propláchnete ve studené vodě.

Cibuli pokrájíte na kostičky.

V hrnci zpěníte olej, přidáte cibuli a restujete, dokud nezačne zlátnout.
Pak přidáte kari a ještě chvilinku (cca 1/2 minuty) restujete a mícháte.

Přidáte čočku, zalijete horkou vodou a vaříte 15 minut do změknutí čočky.

Následně osolíte a ještě cca 5 minut povaříte.

Polévku odstavíte z ohně, rozmixujete a máte hotovo.

V hrnci máte hustou sytou polévku plnou rostlinných bílkovin, kterou můžete použít jako první chod oběda ale též i jako samostatné jídlo – třeba večeři.