SUROVINY
150 – 200 g pomazánkového másla
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (celková hmotnost 185 g)
2 vejce velikosti M
50 g cibule nebo šalotky
1 kávová lžička dijonské hořčice
1/2 kávové lžičky soli
citron (nemusí být)
Z uvedeného množství jsou 2 – 3 porce.
Celková energetická hodnota cca 810 kcal.
PŘÍPRAVA
- Tuňáka z konzervy vložíte do sítka a necháte okapat.
- Vejce uvaříte natvrdo a pokrájíte na kostičky nebo protlačíte mřížkou na krájení vajec.
- Cibuli pokrájíte nadrobno.
POSTUP
- Pomazánkové máslo smícháte s tuňákem, cibulí a vejci.
- Dochutíte hořčicí a solí.
- Pokud čas dovolí, nechte pomazánku v lednici odležet.
Mažete na chléb či pečivo. Můžete dozdobit cibulí, pórkem, rajčetem, vařeným vejcem…
PRAKTICKÉ
- Dijonskou hořčici můžete zaměnit za hořčici plnotučnou v množství 1 polévková lžíce.
- Pomazánku můžete na talíři chuťově doladit pár kapkami citronu nebo trochou pepře.