Zeleninová polévka s cizrnou

Přidáno dne 26.10.2015

250 g uvařené cizrny (nebo jedna plechovka scezené cizrny)
350 g mrkve
200 g petržele
400 g pórku
150 g mraženého hrášku
1,5 litru vody
1 a 1/2 polévkové lžíce sypkého zeleninového bujonu Würzl
1 rovná polévková lžíce soli

Petržel a mrkev nastrouháte na nudličky julienne (nebo klasicky nahrubo), pórek nakrájíte na kolečka.

Do 1,5 litru vroucí vody přidáte zeleninový bujon – při vaření této polévky používám vždy sypký bujon a ne klasický zeleninový vývar, protože tento bujon je lehký s jemnou chutí – při použití zeleninového vývaru by polévka byla moc chuťově předimenzovaná.

Takže máte vroucí vodu s bujonem a teď:

– přidáte do polévky nastrouhanou petržel, přivedete polévku k varu a vaříte na mírném ohni 5 minut a pak

– přidáte mrkev, opět přivedete k varu a na mírném ohni vaříte 10 minut a potom

– přidáte pórek, přivedete k varu a na mírném ohni vaříte 5 minut a nakonec

– přidáte cizrnu a hrášek, přivedete k varu a na mírném ohni vaříte 5 minut.

Někdy v průběhu této bohulibé činnosti osolte. Hotovo.

Polévka je hustá, veselá, barevná, s lehounce nasládlou chutí po hrášku, svěží – prostě jarní :).

PS pro muže: Násládlou chuť můžete potlačit několika kapkami shoyu (sojové omáčky).

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *