3 vejce
4 ředkvičky
1 naťová cibulka
plátek másla o tloušťce 1 cm
sůl
pepř
Vajíčka rozklepnete do hrníčku, osolíte, opepříte dle zvyklostí a rozšleháte vidličkou.
Ředkvičky a naťovou cibulku pokrájíte na kolečka.
Na pánvi rozpustíte plátek másla a vlijete rozšlehaná vejce.
Plamen stáhnete na minimum, aby se omeleta zespodu nepřipálila. Nemícháte.
Pokladete plátky ředkvičky a zasypete cibulkou.
Vaječnou směs necháte na pánvičce ztuhnout a cca za 6 minut je omeleta na světě :).
Podávejte s pečivem, nebo bez – jak je libo :).
Chcete mít omeletu plastickou, jako je na fotografii ?
Postupujte takto:
Ředkvičky nakrájejte na půlkolečka a přidejte je do pánve až tehdy, když omeleta na pánvi zatuhne natolik, že se do ní dají půlkolečka ředkviček postavit nastojato…:)