TEPLÝ JABLEČNÝ PUNČ S POMERANČEM

SUROVINY

750 ml červeného vína
300 ml 100% jablečné šťávy
2 velké pomeranče
1 rovná polévková lžíce třtinového cukru
2 svitky skořice o délce cca 5 cm
5 hřebíčků
1 hvězdička badyánu

PŘÍPRAVA

  • Z pomerančů důkladně vymačkáte šťávu, případná dužina ve šťávě nevadí.

POSTUP

  • Vše nalijete a nasypete do jednoho hrnce a přivedete k varu.
  • Necháte pouze vzkypět, dál již nevaříte.
  • Vlijete i s kořením do termosky.
  •  Necháte cca 30 minut louhovat, aby koření pustilo aroma a pak můžete podávat.

PRAKTICKÉ

  • Punč je chutný i v kombinaci z růžového vína a mandarinek. Postup je shodný, jen namísto pomerančů použijete cca 6 větších mandarinek.