SÝROVÉ TOUSTÍKY

SUROVINY

1 střední bageta (délka cca 20 cm)
50 g tvrdého sýra (ementál, gruyére – nebo takový, který máte zrovna v lednici)

Z uvedeného množství jsou dvě porce.

PŘÍPRAVA

  • Bagetu pokrájíte na plátky silné cca 1 cm.
  • Sýr nastrouháte.
  • Plech vyložíte pečícím papírem.
  • Troubu předehřejete.

POSTUP

  • Plátky bagety rozložíte na plech a posypete strouhaným sýrem.
  • Pečete v troubě na 200 °C cca 5 minut – ke konci hlídejte, protože pokud pečivo není zcela čerstvé, bude nejspíš hotové o něco dřív.

Po upečení ihned podávejte.

PRAKTICKÉ

  • Nemáte bagetu ? Nevadí. Dobře poslouží i rohlík, houska nebo jiný druh pečiva.
  • Sýrové toustíky můžete podávat jako přílohu k polévkám – třeba cibulové nebo hráškové. Nejenže pozvednou celkovou chuťovou harmonii polévky, ale polévka s přílohou i více zasytí. Může být pak samostatným hlavním chodem – třeba večeří.