SUROVINY
1 střední bageta (délka cca 20 cm)
50 g tvrdého sýra (ementál, gruyére – nebo takový, který máte zrovna v lednici)
Z uvedeného množství jsou dvě porce.
PŘÍPRAVA
- Bagetu pokrájíte na plátky silné cca 1 cm.
- Sýr nastrouháte.
- Plech vyložíte pečícím papírem.
- Troubu předehřejete.
POSTUP
- Plátky bagety rozložíte na plech a posypete strouhaným sýrem.
- Pečete v troubě na 200 °C cca 5 minut – ke konci hlídejte, protože pokud pečivo není zcela čerstvé, bude nejspíš hotové o něco dřív.
Po upečení ihned podávejte.
PRAKTICKÉ
- Nemáte bagetu ? Nevadí. Dobře poslouží i rohlík, houska nebo jiný druh pečiva.
- Sýrové toustíky můžete podávat jako přílohu k polévkám – třeba cibulové nebo hráškové. Nejenže pozvednou celkovou chuťovou harmonii polévky, ale polévka s přílohou i více zasytí. Může být pak samostatným hlavním chodem – třeba večeří.