SMETANOVÉ POMERANČOVÉ NANUKY

SUROVINY

100 ml čerstvé šťávy z pomeranče (tj. 1 veliký pomeranč)
100 ml smetany na vaření 12 %
15 g medu (1 kávová lžička)

Uvedené množství je určeno do silikonové formy Happy Sprinkles na 4 nanuky (viz foto). Jeden nanuk má objem cca 40 ml.

PŘÍPRAVA

  • Z pomeranče vymačkáte šťávu a odměříte potřebné množství.
  • Šťávu důkladně promícháte s medem a smetanou.

POSTUP

  • Vzniklou hmotou naplníte jednotlivé díly formy do poloviny.
  • Vsunete nanuková dřívka a formu doplníte hmotou až po okraj.
  • Nanuky vložíte do mrazničky a necháte přes noc zamrazit.

PRAKTICKÉ

  • Pokud u nanuků preferujete sladkou chuť před charakteristickou chutí ovoce, dejte medu více, než je výše uvedeno.
  • Pomerančovou šťávu můžete zaměnit za šťávu z čerstvých mandarinek, případně můžete použít i džusový koncentrát.
  • Med lze nahradit třtinovým cukrem.
  • Při přenášení plné formy a ukládání do lednice či mrazáku se mi osvědčilo používat podložku, aby forma neměla šanci se prohnout a náplň vytéct – používám pevné víčko od plastové nádoby určené do mrazáku.